info@kerekasztal.sk

3. Tudta-e, hogy a Kerekasztalba szakemberek is jelentkezhetnek?

Nincs következetes érdekérvényesítés szakmai munka nélkül. Annak érdekében, hogy a szlovákiai magyarság számára fontos ügyekben ne csak a hangunkat hallassuk, de megpróbáljunk érdemi megoldásokat is kínálni, szükség van arra, hogy bárki bekapcsolódhasson a Kerekasztal munkájába, aki szívügyének tekinti a saját szakterületét és annak a szakértője is. Erre vonatkozólag üzemel egy internetes jelentkezési lap, melyet ha valaki kitölt, kapcsolatba lépnek vele a Kerekasztal munkatársai és tisztázzák, milyen módon, hogyan lehetséges az együttműködés.

Az intézményen belül már most is léteznek különféle szakmai bizottságok, melyek a saját területükön érdemi munkát fejtenek ki: a Jogsegélyszolgálat a jogi tanácsadással és a Kerekasztal ténykedésének jogi hátterének bebiztosításával foglalkozik, a Gazdasági Bizottság a déli régiók lehetőségeit vizsgálja. Az Esélyegyenlőségi Bizottság a nők és gyermekek helyzetével foglalkozik, míg a madari.sk weboldal szlovák nyelven tájékoztatja az érdeklődőket olyan ügyekről és témákról, melyek egyébként aligha jutnának el hozzájuk.

Ezek a bizottságok többnyire havonta üléseznek, saját tevékenységi körrel bírnak. A jövőben nagy szükség van arra, hogy még több területen sikerüljön fiatal szakembereket bevonni a Kerekasztal munkájába – égetően fontos az oktatás és iskoláink kérdése, kevés szó esik alapvető kulturális kérdésekről, de sok szükség van azokra a jelzésekre is, mit csinálhatna (még) a Kerekasztal a közösség érdekében.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.