info@kerekasztal.sk

2. Tudta-e, hogy a Kerekasztal tagsága évente megújul?

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának tagjai különféle civil szervezetek és intézmények. A Kerekasztalba minden évben az országos konferencia előtt lehet jelentkezni, ez a tagság a következő egy évre szól. A következő évben meg kell ismételni a jelentkezést – ezzel a módszerrel lehet bebiztosítani, hogy a Kerekasztalban a lehető legtöbb aktív szervezet legyen jelen, s ne egyszerűen csak működésképtelen, semmilyen tevékenységet ki nem fejtő szervezetek gyűjtőhelyeként tekintsünk a taglistára.

Ahhoz, hogy egy szervezet felvételt nyerjen a Kerekasztalba, ki kell tölteni a weboldalon található virtuális jelentkezési lapot, ezen többek között fel kell tüntetni az érintett intézmény nevét és elérhetőségeit. Azok a szervezetek, amelyek jelentkeznek a Kerekasztalba, részt vehetnek a november 29-én esedékes országos konferencián – a részvétel nem kötelező, de a rendezvényen lehet első kézből megtudni, mi minden történik a csoportosulás háza táján, jelentkezni a Koordinációs Bizottságba, vagy részt venni a fontos témák megvitatásában. Az idei konferencia központi témáját az iskolaügy és a gazdaság képezik.

A Koordinációs Bizottság havonta egyszer ülésezik Somorján – hagyományosan minden hónap első keddjén. Itt esik szó a Kerekasztal folyó ügyeiről és arról, hogy milyen munkát fejtenek ki a szakmai bizottságok, mivel foglalkoznak a Kerekasztal környékén ténykedő szakemberek. A Koordinációs Bizottság üléseiről jegyzőkönyv és beszámoló készül, a döntések pedig konszenzussal születnek.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.