info@kerekasztal.sk

Február, 2013. II. 5. – KB ülés

Jelenlévők: Boldoghy Olivér, Bolemant Éva, Bolemant Lilla, Czibula Csaba, Görföl Jenő, Halász Béla, Hamerlik Richárd, Haraszti Gyula, Horváth Adrián, Király Zsolt, Kovács Balázs, Králik Róbert, Mézes Rudolf, Öllös László, Pék László, Rigó Magdolna, Roskó Péter, Tokár Géza, Török Elemér, Haraszti Ildikó, Szekeres Klaudia

Az ülés a bizottságok munkájának összegzésével kezdődött. Elkészültek a gazdasági bizottság első írásai Antalík Imre és Rajkovics Péter révén, a madari.sk designváltáson esett át, míg a Jogsegélyszolgálat a Fun Radio nyelvbüntetése kapcsán vizsgálta meg, miként lehetséges fellépni a magyar televíziós sugárzás gyakorlati ellehetetlenítése ellen (kötelező feliratok, többletköltségek, helyi büntetések). Szó esett a Kisebbségi Bizottság legutolsó ülésének fejleményeiről: a kisebbségi támogatások végleges összegét a kormánybiztos mellett működő, kisebbségeket tömörítő testület hosszas huzavona után fogadta el. Megállapodás született arról, hogy a Kerekasztal egy összegző sajtóközleményt ad ki a kisebbségi támogatások kapcsán.

A KB-ülésen szó esett a Híddal a megyei választások kapcsán megejtett tárgyalásról és annak kommunikálásáról. A Kerekasztal bizottságában Halász Béla, Király Zsolt, Orosz Örs és Tokár Géza kaptak helyet, a végkifejletet azonban a párt és a Kerekasztal is másként kommunikálta – előbbi pozitív, utóbbi semleges hangnemben. Az MKP szintén jelezte, hogy listáin helyeket biztosíthat a civileknek. A további félreértések elkerülése végett döntés született arról, hogy a Kerekasztal a választásokkal kapcsolatos aktivitásokban nem vesz részt, a civilekkel való egyeztetést helyi szintre hagyja, miközben kívánatosnak tartja a minél nagyobb számú magyar érdekképviseletet a megyei szervekben.

A Kerekasztal két tagszervezete – az SZMPSZ és a Szülői Szövetség – részt vállalt a MKP oktatási ügyben indított kezdeményezésének petíciós bizottságában, döntés született arról, hogy a kezdeményezést a saját eszközeivel a Kerekasztal is támogatja, ügyelve arra, hogy az ügy ne váljon politikai kampány tárgyává.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.