info@kerekasztal.sk

Határon Átnyúló gazdasági kapacitás racionalizálása

2014. augusztus 26-án került sor a Csallóközcsütörtöki inkubátorházban a „Határon átnyúló gazdasági kapacitás racionalizálás” – EcoRáció projekt (melynek kódja HUSK/1101/1.1.1/0356) keretében megrendezésre kerülő Zárókonferenciára, amelyet a Mérey Polgári Társulás valósított meg a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.

A projekt célja a kis- és középvállalkozások számának növelése és támogatása a térségben, a munkahely-teremtés elősegítése, a munkanélküliség csökkentése és a vállalatok közti kapcsolatok építése a határ mindkét oldalán.

A zárókonferenciát Kiss Ferenc, a Mérey Polgári Társulás elnöke nyitotta meg, majd Őry Péter, Csallóközcsütörtök polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

A konferencia első előadója, Mészáros Győző (mezőgazdasági szaktanácsadó, magángazda, volt minisztériumi államtitkár), aki a szlovákiai egységes mezőgazdasági támogatási politika 2014-2020-as időszakra vonatkozó tervezetét ismertette.

Korpás Árpád újságíró, idegenvezető előadásában „Miért jöjjön a magyar turista a Kis-Kárpátok térségébe?” címmel turisztikai érdekességeket mutatott be Pozsony és környékéről, illetve a Kis-Kárpátokról.

RNDr. Dóka Péter (Regionális Tanácsadási és Információs Központ, Dunaszerdahely): Szlovákiában a kis és középvállalkozások támogatási lehetőségeiről tájékoztatta résztvevőket.

Bödők Károly, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat dunaszerdahelyi irodájának vezetője mutatta be a hálózat regionális irodáját, annak küldetését és vállalkozásfejlesztési szolgáltatásait, illetve ismertette a kis- és középvállalkozások lehetőségeit a Kárpát-medencében.

A rendezvényen előadott Rajkovics Péter (Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági Bizottságának koordinátora), aki a gazdasági elmaradottságról tartott vizsgálatot, majd hangsúlyozta a közösség erejét az összefogásban.

Végezetül Tokár Géza (Szlovákiai Magyarok Kerekasztala) rávilágított a civil szféra szerepére, mely a régiófejlesztésben nagy segítséget nyújt.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.