info@kerekasztal.sk

Szombaton tartja éves konferenciáját a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala november 16.-án, szombaton tartja éves konferenciáját a Dunaszerdahelyi járásban található, idén az Év szlovákiai faluja címet elnyerő Kisudvarnokon. A konferencián a Kerekasztal éves tevékenységének összegzése mellett több szakértői előadásra is sor kerül közérdekű, a civil szervezeteket és a közösséget érintő témákban.

A reggel kilenc órakor kezdődő konferencián Bolemant Lilla, az esélyegyenlőségi bizottság vezetője a női esélyegyenlőségről, Hodossy Katalin jogász pedig a gyermekek jogairól tart beszámolót. Rajkovics Péter, a gazdasági bizottság koordinátora korábbi írásaira és munkáira alapozva a gazdasági lehetőségek és kitörési pontok boncolgatja, Horváth Csaba (Kárpát Régió Üzleti Hálózat) a helyi üzleti kapcsolatok erősítéséről, Bindics Gábor civil aktivista pedig az őstermelői piacok létesítéséről beszél.

Ebéd után kerül sor a Civil Díj átadására, melyet ebben az évben a vágsellyei alapiskola ügyében tanúsított példás kiállásért az intézmény vezetése és tanári kara, az iskolatanács, valamint a szülői szövetség kapnak, érdemeiket Száz Ildikó újságíró méltatja. Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke Oktatásügyi problémák és a kisiskolák nehézségei címmel a magyar oktatásügy aktuális helyzetéről és megoldandó kérdéseiről tart előadást Öllös László a Kerekasztal kisebbségi bizottságban való ténykedéséről beszél, míg Szekeres Klaudia (Jogsegélyszolgálat) a kisebbségi támogatások helyzetét és a támogatási rendszerben való változásokat elemzi. A konferencia a tervek szerint fél ötkor zárul.

A rendezvényre a Kerekasztal weboldalán lehet jelentkezni, ahogy a konferencián részt venni nem tudó, de a kerekasztalos tevékenységekben részt vállalni akaró civil szervezetek jelentkezését is szeretettel várjuk.

* * *

Tokár Géza beszélgetett Haraszti Gyulával a Szlovákiai Magyarok Kerekasztaláról annak tevékenységéről, a Kerekasztal közelgő éves konferenciájáról.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.