info@kerekasztal.sk

Mindannyiunk érdeke a megyei választásokon való részvétel

Szombaton, november kilencedikén tartják Szlovákiában a megyei választásokat. A választópolgárok határoznak a megyei képviselőtestületek összetételéről és a megyefőnökök személyéről is. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala a demokrácia, a parlamentarizmus és a jogérvényesítés híveként fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez képest minden szlovákiai magyar, választásra jogosult polgár vegyen részt a választásokon és nyilvánítsa ki, hogy kit akar látni a megyei szintű érdekképviseleti testületekben.

Az utóbbi évek, hónapok eseményei megmutatták, hogy a megyei választások komoly gazdasági és társadalmi kérdéseket is befolyásolnak. Az elégtelen képviselet miatt lehetetlenült el az Ipoly-hidak elkészülte, kerültek nehéz helyzetbe oktatási intézményeink. Emellett a kórházak és a közutak sorsa, a határokon átnyúló együttműködés minősége is jórészt a megyéktől függ, s nagy hatása van a helyi közösségek jólétére és fennmaradására. Amennyiben saját magunk nem szólunk bele a döntéshozók kiválasztásába, mások teszik azt meg helyettünk, s többször is tapasztalhattuk, milyen végzetes következménye lehet annak, ha a nevünkben nem az általunk választott, illetve hozzá nem értő politikusok döntenek. Ezért fontos, hogy szerepvállalásunk a demokráciában ne a választásokon való részvétellel kezdődjön és végződjön.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala pártállástól és ideológiától függetlenül arra kéri közösségünk tagjait, hogy szombaton járuljanak a választóurnákhoz és adják le a szavazatukat azokra a jelöltekre, akikben megbíznak, s akik minden bizonnyal hozzájárulnak a magyar közösség gyarapodásához.

Tokár Géza

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.