info@kerekasztal.sk

Június, 2013. VI. 4. – KB ülés

Jelenlévők: Boldoghy Olivér, Bolemant Éva, Bolemant Lilla, Czibula Csaba, Király Zsolt, Kovács Balázs, Orosz Örs, Roskó Péter, Tokár Géza, Török Elemér, Zsille Béla, Haraszti Ildikó, Szekeres Klaudia, Tóth Károly.

Az ülésen szó esett a madari.sk weboldal szlovák prezentációjáról Pozsonyban, a BISLA intézet előadóestjén. A Kerekasztal oktatási bizottsága is komoly lépést tett az érdemi tevékenység felé, május 28-án egy egyeztetésre került sor a koordinátorok és a bizottsági tagok között Komáromban.

A vasúti kétnyelvűséget illetően a Kerekasztal egy állásfoglalást adott ki a Híd tervezetéről, melyben felhívták a figyelmet a tervezet hiányosságaira. A Kerekasztal május 16-án egy találkozón mondta el aggályait a Híd és a kormányhivatal képviselőinek, a tervezeten érdemben azonban nem sikerült változtatnia, a javaslat lehetőségként kezeli a kétnyelvűség alkalmazását. A Jogsegély a továbbiakban is foglalkozni fog az ezt érintő esetekkel és proaktívan szándékozik fellépni a lehetséges jogsértések kapcsán.
A kormányhivatalban a kisebbségi támogatások módosítása egyre aktuálisabbá válik, a javasolt módosításokat egy dokumentumban összegezte a Jogsegélyszolgálat vezetője, Szekeres Klaudia. A kötetlen hangulatú ülés második felében az önkormányzatisággal kapcsolatos vita előkészítése, valamint a szervezetek és a bizottságok nyári tevékenysége került szóba.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.