info@kerekasztal.sk

Május, 2013.V.14 – KB ülés

Az ünnepekre való tekintettel ezúttal a hónap második keddjén, május tizennegyedikén, ült össze a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Koordinációs Bizottsága. A szervezet tevékenységének áttekintése mellett terítékre kerültek az aktuális, KB-t érintő témák, köztük a kisebbségi támogatások, a vasúti kétnyelvűség, vagy éppen a szakértők által jövőben felvetett témák ügye.

A kisebbségi támogatások kapcsán kiemelt fontossággal bír, hogy a rendszer legyen átlátható és transzparens, ennek ügyében a Kerekasztal a kisebbségi bizottságban is megtesz mindent. A vasúti kétnyelvűség ügye az utóbbi hetekben a parlamentben kaphat új lendületet, arra van szükség, hogy amennyiben a vonatkozó törvény módosulna is, az a megfelelő módon, a szlovákiai magyar közösség érdekében menjen végbe.

A Kerekasztal a közeljövőben új témákat szándékozik felvetni a közbeszédben. Olyan ügyekről van szó, melyekről ritkán, keveset, vagy felszínesen beszélünk, de a megmaradás és gyarapodás alapjait adják: a gyermekek és nők helyzete, a gazdasági problémák, az önkormányzatiságot és a közügyekbe való beleszólást érintő kérdések, vagy éppen az oktatással kapcsolatos gondok. Ahhoz, hogy érdemben is megváltozzon a helyzet, fel kell mérni és meg kell nevezni a problémákat. Ez a Kerekasztal szándéka a következő hónapokban.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.