info@kerekasztal.sk

Nagyszombat megyében Berényi József lesz a Szövetség megyei elnökjelöltje – Videóval

Kedden délután a Csallóközi múzeum előtti sajtótájékoztatón Forró Krisztián, a Szövetség elnöke mutatta be a párt Nagyszombat megyei elnökjelöltjét, Berényi Józsefet.

Ahogy arról korábban írtunk, az elmúlt hetekben zajlottak a járási jelöltállító közgyűlések. A megyei elnökjelöltségre a Galántai járásban Berényi József kapott jelölést, a Dunaszerdahelyi járás küldöttei nem neveztek meg elnökjelöltet.

Forró szerint a helyi magyarságnak történelmi esélye van, hogy a megyének magyar elnöke legyen. A pártelnök szerint Berényi rátermettségét nem lehet megkérdőjelezni. Azokra az újságírói kérdésekre reagálva, amelyek a Szövetség két platformjának kifogásait érintették Berényi indulásával kapcsolatban, elmondta, a döntés a párt alapszabálya szerint történt, tehát nem cselekedett ezeken túlmenően.

Mózes Szabolcs és Sólymos László, a párt  OT elnöke közös nyilatkozatában ugyanis ez áll: „A tegnapi nap folyamán sem a Nagyszombat megyei Kerületi Tanács, sem a Szövetség Országos Elnöksége nem hagyta jóvá Berényi József megyeelnök jelölését. Reméljük, hogy a mi tudtunkon kívül mára összehívott sajtótájékoztatón Forró Krisztián ezt tiszteletben tartja, nem lépi túl elnöki hatásköreit, és ezzel nem veszélyezteti közös pártunk jövőjét. „

Berényi József ezzel kapcsolatban kiemelte, ez nem a két platform véleménye, hiszen az ő indulását a 15 jelöltből 13 támogatta, csak ketten nem írták alá ezt a nyilatkozatot, miközben Agócs Gergely maga is jelen volt a sajtótájékoztatón.

A megyeelnökjelölt szerint egyébként a jelenlegi energiaválságban nem a nagy ígéreteknek, hanem az észszerű megoldáskeresésnek van itt az ideje, s ő erre kíván törekedni majd, ha bizalmat kap a szavazóktól. Egyúttal hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben, amikor egyfordulós a szavazás, és nincs más magyar párt által támogatott jelölt, jóval több esélye van a megyeelnökségért folytatott versenyben, mint 5 vagy 9 évvel ezelőtt.

A Szövetség képviselőjelöltjeinek névsora a Dunaszerdahelyi járásban: Fenes Iván (járási elnök és Bős polgármestere), Orosz Csaba (Somorja polgármestere), Bacsó László (Nyárasd polgármestere), Hájos Zoltán (Dunaszerdahely polgármestere), Polák László (Ekecs polgármestere) és Menyhárt József (az MKP korábbi elnöke), Balódi László (Hodos község polgármestere) és Nagy József (korábbi miniszter és EP-képviselő). 

A párt jelöltjei a Galántai járásban: Berényi József (Nagyszombat megye alelnöke), Bíró László (a Szövetség pártigazgatója), Forró Krisztián (a Szövetség országos elnöke), Zupko Tamás (Pozsonyvezekény polgármestere), Horváth Zoltán (Tallós polgármestere), Ervin Chomča és Agócs Gergely (Királyrév polgármestere). 

A teljes sajtótájékoztatót alább nézheti meg.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.