info@kerekasztal.sk

Sikeres emberek és magyar iskolák – elkészült a Kerekasztal videója

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala sikeres felvidéki fiatalok egyéni történetein keresztül mutatja be a magyar iskolákból származó előnyöket a legújabb videójában. A felvétel megjelentetése az iskolai beiratkozásokhoz kötődik. A három perces kisfilmben három sikeres fiatal, Borbély Alexandra színésznő, Szalai Barbara vállalkozó és Fiala János jogász beszél élettörténetéről, tapasztalatairól, valamint a magyar iskola szerepéről abban, hogy hová jutottak el az életben.

A magyar közösség iskolaválasztási szokásaiban jelentős szerepet játszik az a tévhit, hogy Szlovákiában csak szlovák iskolával lehet érvényesülni, a Kerekasztal célja, hogy cáfolja az állítást és hosszú távon is visszaszorítsa a jelenséget. Az interjúk részletes átiratai és a videó is megtekinthető a http://magyariskola.kerekasztal.org/ linken, a videót közvetlenül a https://youtu.be/zUgH2ptZRWo linken tekinthető meg.

A Kerekasztal a korábbi hagyományoktól eltérően a madari.sk-n is megjelenteti az interjúk szlovák változatát, hogy a szlovák tartalmat követőkhöz eljussanak a történeteink. A vonatkozó szövegeket napokon belül meg lehet majd tekinteni a portálon is.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.