info@kerekasztal.sk

A magyarságot gyalázni „szabad véleménynyilvánítás” – megint elutasították az Arpád Soltész elleni feljelentést

Portálunk a hazai magyar sajtóban elsőként foglalkozott Arpád (sic!) Soltész szlovmagy publicista rendkívül felháborító és legalább annyira veszélyes írásával, amelyben a bucsai gyilkosságok után a szerző arról delirált, ha Orbán Viktort és Magyarországot (!) nem szigetelik el Európában, hamarosan a magyar hadsereg Rozsnyón fog majd a bucsaihoz hasonló vérengzésbe. 

Soltész „művészetének” egyetlen sarokpontja az ostoba és öncélű provokáció, így tulajdonképpen szót sem érdemelne az áprilisban megjelent cikk, két okból azonban mégis érdemes volt foglalkoznunk vele. Egyrészt egészen elképesztő, már-már tudományos érdeklődéssel szemlélhető az a gyűlölet, amellyel egy magyar származású ember képes viseltetni Magyarország és a magyarság iránt. A negyedik kétharmadra reagáló írás ugyanis nem csak Orbán Viktorról szól. A magyar kormányfőt rengetegen gyűlölik, kibírja. Csakhogy Soltész az összmagyarságot sértegeti teljesen indokolatlanul. Szerinte például, a magyar társadalomnem része a mi civilizációs körünknek, azzal nyíltan ellenséges.

Máshol meg azt írja,Magyarországot el kell izolálnunk, le kell vágnunk a nyugati világtól, ahogy azt Oroszországgal is tennünk kell. Ezzel az utóbbival kapcsolatban érdemes felütni a büntetőtörvénykönyv 424-es, gyűlöletkeltésről szóló paragrafusát.

Mellékvágány, de említést érdemel, a bongyorhajú publicista az egyik legnagyobb szlovák kereskedelmi tévé weboldalán jelentette meg írását, majd gondolatait, némileg felvizezve, az adófizetők pénzéből fenntartott, elvileg közösségünk szolgálatára létrejött Pátria Rádióban is megosztotta a nagyérdeművel.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.