info@kerekasztal.sk

Válasszunk erős magyar képviseletet!

Szombaton választás jön. Az állam és a társadalom az elmúlt években nagyot változott, nem ritkán olyanok jutottak hatalomhoz, akik nem a nép javával törődtek és a világunkat a maguk érdekei szerint alakították. Csak úgy juthattak pozícióikba, hogy voltak olyanok, méghozzá sokan, akik megválasztották őket. Ezen a helyzeten nem lehet változtatni máshogy, csak ha azok is sokan lesznek, akik másokat választanak.

Sokan a kedvüket veszítették, mindannyian érezzük az apátiát és a beletörődést. Ám a lemondás, a letargia semmin sem változtat. A választástól való távolmaradás éppen azokat segíti, akiknek nagy a befolyásuk és tömegeket tévesztenek meg. A választások figyelmen kívül hagyása nem segít! Ha mi magyarok nem választunk, megteszi majd más. A távol maradottak szavazatait pedig elosztják egymás között a pártok, tehát olyanok is kapnak a le nem adott voksunkból, akiket a hátunk közepére sem kívánunk.

Választani akkor jó, ha értelme van. Amennyiben nem csodát, hanem kitartó munkát várunk képviselőinktől, akkor tudatosítanunk kell, hogy az erős és tekintélyes magyar parlamenti képviselet attól is függ, mennyien ülnek a törvényhozásban a képviselőink közül. Az a cél, hogy ezt az erőt se a kormányban, se az ellenzékben ne lehessen figyelmen kívül hagyni!
Szlovákia története során megtapasztalhattuk: hiába várjuk másoktól, hogy a mi ügyünket, problémáinkat képviseljék, nem teszik. A következmény: jogaink csorbítása, iskoláink fenyegetése, az általunk lakott régiók elmaradottságban és szegénységben tartása.

Nézzünk hát szembe a valósággal: elsősorban magunkra számíthatunk! Ezért szavaznunk kell! Most, és ezután minden esetben. Sőt, többre van szükség: győzzünk meg mindenkit magunk körül ugyanerről!

Tegyük megint erőssé, a magyar képviseletet! Ismét juttassunk be 18-20 magyar képviselőt a parlamentbe! Kerüljön be mindegyik magyar politikai erő, amelyik jelentős súllyal bír a szlovákiai magyarság körében!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.