info@kerekasztal.sk

Meg kell egyezni az erős képviselet érdekében

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala április elején megszólította a Híd pártot és a Magyar Közösség Pártját annak érdekében, hogy háromoldalú találkozón vitassák meg a 2016-os parlamenti választásokat érintő együttműködés kérdéseit. A találkozó kapcsán két visszajelzés érkezett: a Magyar Közösség Pártja pozitívan nyilatkozott a felvetés kapcsán, a Híd pedig egy sajtóüzenetben jelezte, problémásnak tartja egy koordinációs bizottsági tag személyét és a Kerekasztal állítólagos politikai jellegű motivációit az MKP kampányában.

A Kerekasztal célja, hogy a szlovákiai magyar érdekképviselet a lehető legerősebb és leghatékonyabb legyen. Meggyőződésünk, hogy mindehhez szükség van a konstruktív és előremutató párbeszédre! Amennyiben a két, szlovákiai magyarokat megszólító párt egymással képes kommunikálni, az az egész közösség hasznára válik. Ennek a folyamatnak nem lehet hátráltatója sem személyi konfliktus, sem pedig más mondvacsinált ürügy.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala csakúgy, mint eddig, a politikai pártoktól függetlenül ténykedik, miközben a közelgő parlamenti választásokra való tekintettel a közügyekkel kiemelten foglalkozik. A leghatározottabban elhatárolódik bármelyik párt kampányában való részvételtől, beleértve azt, hogy bármilyen megegyezés létezne a szerveződés és az MKP között. A politikusi és a Kerekasztalban való szerepvállalás szintén kizárja egymást, ahogy a jövőben is ki fogja zárni. A meghívó szóvivői, illetve pártelnöki szinten rögzíti, kinek a részvételét tartjuk célszerűnek egy hasonló horderejű eseményen, a Kerekasztal részéről Tokár Géza szóvivő részvétele borítékolható. Minden más csak megegyezés, egyeztetés és kölcsönös jóakarat kérdése.

Ennek függvényében reméljük, hogy lehetséges megszervezni egy konstruktív, többoldalú megbeszélést, a Kerekasztal a meghívást továbbra is fenntartja.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.