info@kerekasztal.sk
Önkormányzati választások november 15.

Erős és egységes magyar képviseletre van szükség az önkormányzatokban!

Szombaton, november tizenötödikén ismét választunk, a hétvégén az önkormányzatok összetételéről és a polgármesterek személyéről döntünk a szlovákiai magyar településeken is. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala felhívja a figyelmet arra, hogy el kell menni szavazni! A választások fontos dologról határoznak: arról, milyen lesz a helyi szintű képviseletünk, kik látják el mindennapi ügyeink képviseletét. Ezért fontos, hogy éljünk alapvető jogainkkal és olyan személyekre adjuk le a voksunkat, akikben bízunk!

Az önkormányzati választások komoly jelentőséggel bírnak. A képviselőtestületek és a polgármesterek fontosságát akkor tudatosítjuk igazán, mikor kiderül, hogy nem működnek, vagy ha nagyon is jól látják el a feladataikat. A helyi önkormányzatoknak sok olyan feladata van, amelyek hatással vannak a mindennapi életünkre. Megteremtik az alapot a jó közérzethez, támogatják a civil kezdeményezéseket, saját korlátaikon belül, de létrehozzák a gazdasági előrelépés alapjait, ahogy hozzájárulhatnak a helyi magyar közösségek fennmaradásához és megerősödéséhez is a kultúra és a rendezvények támogatásával. Egy jól irányított településen könnyebb az élet.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala örvendetesnek tartja, hogy az utóbbi időszakból több példa is bizonyítja, az együttműködés lehet pártoktól független. A megmaradásunk szempontjából szükséges, hogy ne szakadjon többfelé a társadalom és a politikai elit, felül tudjunk emelkedni az ideológiai különbségeken. Arra pedig ugyanúgy szükség van, hogy az összetartás legyen programalapú, de ne csak a választási időszakban mutatkozzon meg. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala arra kéri a magyar közösséget, hogy szombaton mindenki értékelje az elmúlt időszakot, majd adja le szavazatát azokra a jelöltekre, akikben megbízik és akiket rátermettnek tart a feladatra!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.