info@kerekasztal.sk

Ma Hedvig, holnap te? – Hírfolyam

Tömegek tüntettek Malina Hedvig mellett

A tüntetők „Igazságot Hedvignek”, „Ma Hedvig, holnap te” és hasonló feliratú transzparenseket emeltek a magasba.
Soraikban több ismert szlovákiai magyar közéleti személyiséget és a felvidéki magyarság politikai érdekképviseletének képviselőit is látni lehetett. A rendezvényen felszólalók magyarul és szlovákul egyaránt elhangzó beszédeikben felidézték a Hedviggel történteket és bírálták a szlovák hatóságokat és az igazságszolgáltatást.

mno.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Több százan tüntetnek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

1200-as tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

hetivalasz.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Ma Hedvig, holnap..

Kb. 1200 fős tömeg gyűlt össze szerda este a szlovák hatóságok által vád alá helyezett Zsák Malina Hedvig melletti tüntetésen Pozsonyban. A helyszínen megjelent az SNS is. Az ügyészség egy állítólagos szemtanút emleget.

bumm.sk
Teljes cikk ❭❭❭


Bárkiből lehet Malina Hedvig

Az egész szlovákiai közgondolkodás viseli azokat a sebeket, amiket egy nyitrai diáklány kapott – mondta beszédében Voda Zsófia, nyitrai diáklány. Ő is ott tanul most, ahol 2006-ban megtámadták és megverték Malina Hedviget. Voda szerint Szlovákiában az az önkény szivárog éppen vissza, amit szüleik ismerhettek még fiatalkorukban. És az a bizonytalanság, hogy nem lehet bízni azokban az állami szervekben, melyeknek éppen az lenne a dolguk, hogy megvédjék az embereket.

444.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Pozsonyban tüntetnek Malina Hedvig mellett

Az április 30-ra tervezett rendezvényt azért is szervezik, hogy ne ismétlődhessen meg, ami Hedviggel történt.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala a legnagyobb szlovákiai magyar civil szervezetekkel és pártokkal április 30.-án tüntetést szervez Malina Hedvig mellett, a jelenlegi körülmények között ugyanis bármelyik tisztességes állampolgárból új Hedvig válhat – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

vs.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Több százan tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

Becslések szerint mintegy öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

hvg.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Szimpátiatüntetés Malina Hedvig mellett

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a magyar civil szervezeteket tömörítő érdekvédelmi szervezet szerda este hat órára szervezett szimpátia tüntetést Pozsonyban a Vármegyeház téren Zsák-Malina Hedvig mellett. A felszólalnak a szlovákiai magyar társadalmi és politikai szervezetek képviselői, valamint több szlovák közéleti személyiség is.

mno.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Semjén: Malina Hedvig ügye emberi jogi kérdés

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint Malina Hedvig ügye általános emberi jogi kérdés és rávilágít arra, hogy napjainkban Szlovákia bármely polgára hasonló helyzetbe kerülhet.

magyarhirlap.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Illúzióink nincsenek, ez az ügy nem lesz megoldva

Pozsonyban tüntettek a botrányosan működő szlovák igazságszolgáltatás ellen, a nyolc éve megvert magyar nő, Malina Hedvig kapcsán, akinek azóta sem zárult az ügye.

index.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Százak tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

Öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

mandiner.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Dnes Hedviga, zajtra ty?

V Bratislave dnes prebieha protest na podporu Hedvigy Malinovej-Žákovej. Zúčastnilo sa ho pomerne veľké množstvo ludí, vystúpili viacerí rečníci medzi nimi Zuzana Wienk, Eugen Korda či Zita Furková, ktorá prečítala list od Róberta Bezáka.

tyzden.sk
Teljes cikk ❭❭❭


Ma Hedvig, holnap Te? – Önkény helyett igazságot!

Pozsony. Több száz ember gyűlt össze szerda este Pozsonyban, a Vármegyeház téren a Žák-Malina Hedviget támogató, valamint az ellene tett vádemelés és az igazságszolgáltatásban uralkodó állapotok miatt megtartott tüntetésen. A résztvevők, magyarok és szlovákok, jelenlétükkel együtt üzenték a hatalomnak, elég volt!

hirek.sk
Teljes cikk ❭❭❭


V Bratislave sa demonštrovalo na podporu Hedvigy Malinovej

Niekoľko stoviek ľudí sa v stredu v centre Bratislavy zúčastnilo demonštrácie na podporu bývalej študentky Hedvigy Žákovej Malinovej.
Tú prokuratúra obvinila, že si v roku 2006 vymyslela napadnutie neznámymi útočníkmi kvôli svojmu maďarskému pôvodu. Malinová však všetky obvinenia odmieta a trvá na tom, že sa incident odohral.

pravda.sk
Teljes cikk ❭❭❭


Malina Hedvig zaklatása ellen tüntettek Pozsonyban

Több százan tüntettek tegnap Pozsonyban Malina Hedvig hét és fél éve tartó zaklatása, valamint a szlovák igazságszolgáltatás aggasztó állapota miatt.
hirdetés

Tokár Géza megnyitó beszédében felháborítónak nevezte, hogy az egykori nyitrai egyetemistát vádolják hamis tanúzással, holott a szlovák kormányfő és a belügyminiszter igyekezett eltussolni a történteket, a rendőrség pedig nyilvánvaló politikai nyomásra elvárásuknak megfelelően manipulálta az ügyet.

nol.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Ma Malina Hedvig, holnap te? – Pozsonyban tüntettek

Szlovákia minden magyarlakta régiója képviseltette magát azon a tiltakozó akción, amelyre a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szervezésében került sor április 30-án.
A Malina Hedviget támogató és a szlovákiai igazságszolgáltatás állapotát bíráló tüntetés délután hatkor vette kezdetét Pozsonyban a Vármegyeháza téren.

felvidek.ma
Teljes cikk ❭❭❭


Több százan tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

Több száz fős tömeg gyűlt össze szerdán, kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

origo.hu
Teljes cikk ❭❭❭


Malinovú podporil aj Bezák, prokuratúra na ňu vyťahuje svedka z Nitry

V Bratislave demonštrovali za Hedvigu Malinovú Žákovú stovky ľudí, presunuli sa aj pred oslavy vstupu do Únie.

BRATISLAVA. V prípade zbitia Hedvigy Malinovej Žákovej existuje priamy svedok, ktorý videl, ako sa nitriansky incident spred ôsmich rokov udial.

„Áno, takýto svedok existuje,” povedal v stredu námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky v diskusnej relácii TA3 Téma dňa.

sme.sk
Teljes cikk ❭❭❭


V Bratislave demonštrovali na podporu Malinovej

ta3.com
Teljes cikk ❭❭❭


Ma Hedvig, holnap te? Tüntetés Pozsonyban

Közel ezren tüntettek Hedvig mellett a parlament régi épülete előtt Pozsonyban. Megjelentek az SNS-es provokatőrök is. Vonul a menet a színház épülete elé. Percről percre közvetítés.

ujszo.sk
Teljes cikk ❭❭❭


Egy lány az állami gépezet ellen: Hedvig-tüntetés Pozsonyban

Este hat órakor kezdődött Pozsonyban a megvert, mégis a szlovák hatóságok által vád alá helyezett Zsák Malina Hedvig melletti tüntetés. Megjelent a helyszínen az SNS.

bumm.sk
Teljes cikk ❭❭❭


A Szlovákiai Írók Társaságának levele

A Szlovákiai Írók Társasága, amely 1989 novemberének értékeit vallva jött létre, csatlakozik a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának tüntetéséhez. A demokrácia, a tolerancia és a szólásszabadság jegyében az esemény kapcsán két dologra szeretnénk felhívni a figyelmet.
Az egyik a Kerekasztal maga, amelyik rámutat a Malina Hedvig-ügyre. A kerekasztal számunkra a párbeszéd szimbólumát jelenti, s jó dolognak tartjuk, hogy létrejön a széleskörű, nyilvános párbeszéd ebben a témában.

A másik dolog az állam általi folyamatos zaklatás ténye a most már csak egykori szlovákiai állampolgárral – Žák Malina Hedviggel szemben. Mélységesen nyugtalanít bennünket, hogy hét éve zaklatják és tartják félelemben Malina Hedviget, akit annak idején bántalmaztak és megvertek. Ugyancsak mélységesen nyugtalanít bennünket az a rosszakarat, amellyel a hatóságok hét hosszú éven át egy gyenge nő vállára helyezték annak a terhét, hogy a hatalmas államgépezet képtelen ellátni a feladatát.

Meggyőződésünk, hogy Malina Hedvig szégyenletes zaklatásának azonnal véget kell vetni és e védtelen nőtől bocsánatot kell kérni.
A Szlovákiai Írók Társasága úgy gondolja, hogy ebben az országban otthon van mindenki, aki ennek az országnak az állampolgára, és mindannyiunk közös feladata, hogy kivétel nélkül mindenki érezze, hogy ide tartozik és itt van az otthona.

obecspisovatelov@gmail.com
www.slovakwriters.com


Fontos tudnivaló

Felhívjuk a Hedviggel szolidaritást nyilvánítók figyelmét arra, hogy az időre való tekintettel hozzanak magukkal a biztonság kedvéért esőkabátot. A tüntetés színe a fehér, fehér pólókat és kabátokat is szívesen látunk. Kérünk mindenkit arra, hogy az esemény üzenete érdekében mellőzze a látványos pártlogók használatát, nyomatékosítani szeretnénk egyben azt is, hogy nem toleráljuk az önkényuralmi jelképek előfordulását a demonstráción!


Ma Hedvig, holnap… tüntetés

A szerzőnek még soha nem volt annyi munkája egy megmozdulás megszervezésével, mint a Malina Hedvig-ügy és a szlovákiai igazságszolgáltatás állapota miatt holnapra meghirdetett tüntetéssel.
És most nem elsősorban a gyakorlati akadályokról van szó: szerencsére túl nagy a bekapcsolódni kívánó szervezetek listája, oly sokan éreznek különféle okokból sorsközösséget a hét és fél éve megvert nővel.

Malina Hedvig életét hét és fél éve tette pokollá Robert Fico és Robert Kaliňák, élőben közvetített televíziós adásban sikerült elkövetniük az ország történetének legszégyenletesebb karaktergyilkosságát. Az egyre zavarosabbá váló ügy fejleményeit a nyilvánosság egyre nehezebben tudja követni. Egy dolog biztos: a hatóságoknak semmi érdekük kideríteni az igazságot, két magas rangú állami vezetőt fedeznek évek óta azok kijelentései miatt – ezért nem hagyják békén Hedviget. Ha megszüntették volna a bűnvádi eljárást, az súlyos presztízsveszteséget jelentene a hatósági információkkal visszaélő és azokat kiforgató kormányfőnek és belügyminiszternek.

Teljes cikk ❭❭❭


Esemény

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala a legnagyobb szlovákiai magyar civil szervezetekkel és pártokkal április 30.-án tüntetést szervez Malina Hedvig mellett, a jelenlegi körülmények között ugyanis bármelyik tisztességes állampolgárból új Hedvig válhat.

A tüntetés április 30-án, 18.00 órakor kezdődik a pozsonyi Vármegyeház téren (Župné námestie). Másfél óra elteltével a tömeg a Hviezdoslav térre vonul át, útba ejtve többek között a főügyészség székhelyét is.
A rendezvényen Batta István a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház üzenetét tolmácsolja. Voda Zsófia a nyitrai magyar egyetemisták, Sándor Anna egyetemi oktató pedig a tanárok nevében beszél. Vrabec Mária, a Malina-Žák Hedvig ügyét közelről követő és feldolgozó újságíró szintén rövid beszédet mond a rendezvényen. A Csemadokot Mézes Rudolf képviseli.

A demonstráción megszólal Zuzana Wienk, a Fair-play Szövetség vezetője, míg Jana Dubovcová ombudsman levelét Peter Kresák alkotmányjogász tolmácsolja. A Szlovákiai Helsinki Bizottság képviseletében Miroslav Kusý professzor tart rövid beszédet, ahogy megnyilvánul az ügyről dokumentumfilmet forgató újságíró, Eugen Korda is.

A rendezvényen levetítésre kerül a belügyminiszter és a miniszterelnök ominózus sajtótájékoztatója, zenés program tarkítja a felszólalások közti részt – többek között a Zsapka Attila részvételével. Az esemény a Szlovák Nemzeti Színház épülete előtt zárul, ahol a demonstrálók egy performansszal jelzik, hogy az ország ugyan tíz éve tagja az Európai Uniónak, azonban az igazságszolgáltatás színvonalát tekintve messze elmarad az intézménytől.

Felszólalók listája:
Batta István lelkész, zsinati tanácsos
Voda Zsófia, Diákhálózat – JUGYIK (Nyitra)
Mézes Rudolf, Csemadok, Szülői Szövetség
Vrabec Mária, újságíró
Sándor Anna, egyetemi docens (Nyitra)
Zuzana Wienk, Fair-play Szövetség
Peter Kresák, az emberi jogi biztos hivatala
Miroslav Kusý, Szlovákiai Helsinski Bizottság
Eugen Korda, újságíró

Csatlakozz te is!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.