info@kerekasztal.sk

Tokár Géza lett a Kerekasztal új szóvivője

Tokár Géza vette át a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának szóvivői posztját, miután Tóth Károly a tegnapi Koordinációs Bizottság ülésén lemondott tisztségéről. Tóth Károly a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatójaként 2009 januárjától (a kezdetekben Petőcz Kálmánnal együtt) koordinálta a Kerekasztal, illetve a Jogsegélyszolgálat munkáját. Egyéb elfoglaltságaival, elsősorban pedig a fiatalabb generáció bevonásával indokolta döntését. A jövőben a Kerekasztal szervezői teendőit Orosz Örs látja el, a szakmai munkát a Jogsegélyszolgálatban Lancz Attila, illetve a most alakult Gazdasági bizottságban Antalík Imre koordinálja majd.

A 2009. január 29-én létrejött szervezet egyeztető fórumként működik a szlovákiai magyar országos és regionális intézmények/szervezetek között. Munkájában minden Szlovákiában bejegyzett kulturális, szakmai, önkormányzati, állami vagy civil szervezet részt vehet, amely a közösség érdekében tevékenykedik és felelősséget érez a szlovákiai magyar közösség fejlesztéséért, egyben a hatékony érdekérvényesítést szorgalmazza, jelenleg 73 tagszervezete van. A Kerekasztal éves konferenciái között a szintén önkéntes jelentkezés alapján szerveződő Koordinációs Bizottság biztosítja és felügyeli a munkáját.

Tokár Géza 1984-ben született Komáromban. A pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészkarán szerzett diplomát politológia szakon. Jelenleg újságíróként tevékenykedik. Eddig a Kerekasztal szakmai háttérmunkájában vett részt.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.