info@kerekasztal.sk

Már folynak az iskolai beíratkozások

Több tanintézményben már megkezdődött a beíratkozási időszak, legkésőbb február 15-ig választhatunk alapiskolát gyermekeinknek. A szlovákiai magyar közösség fennmaradásának záloga, hogy minél többen kezdjék meg magyar iskolákban a tanulmányaikat.

Sajnos a szülők körében erősen tartja magát az a tévhit, hogy Szlovákiában a siker egyik feltétele a szlovák iskola látogatása. Mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy idővel egyre kevesebben érveljenek hasonlóan. A többségi nemzet tanintézményei ugyanis egyetlen téren nyújtanak többet a magyar iskoláknál: némi eséllyel tökéletesebb szlováktudást adhatnak, miközben a kezdeti folyamatos kommunikációs nehézségek miatt az összes többi téren csak akadályozzák gyermekeink boldogulását. Az iskola ráadásul nem csak tudást ad, hanem értékrendet is közvetít, segít, hogy megtaláljuk a helyünk a világban és a társadalomban.

A Kerekasztal támogatja és szimpátiával figyeli azokat a kampányokat, melyeket a civil szervezetek gyakran évek óta folytatnak azért, hogy minél több legyen a magyar iskolába adott elsős. Hisszük, hogy a magyar iskolákba járó elsősök számának gyarapodása végső soron környezetünket is jobbá és élhetőbbé teszi.

 

Egyéb videók:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.