info@kerekasztal.sk

Elindult a kerekasztal.org!

Tisztelt nagyközönség!

Hónapok munkája után büszkén mutatjuk be a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának új weboldalát. Míg a szervezet korábban saját webes felület nélkül működött annak minden hátrányával, a kerekasztal.org üzembe állása után az érdeklődők első kézből értesülhetnek ténykedésünkről. És ez még nem minden.

Az új oldallal nagyobb fába vágtuk a fejszénket: végső célunk ugyanis az, hogy létrejöjjön egy öntudatos, önszerveződő szlovákiai magyar közösség. Szeretnénk párbeszédet kialakítani az egyes civil szervezetek között, összegyűjteni, valamint véleménycserére bírni azokat az aktivistákat, akik érdemben is tesznek valamit környezetükért. El akarjuk érni, hogy az oldalon mindenki egyenlő rangú partnerként érezhesse magát és megossza tapasztalatait a többiekkel, véleményt nyilvánítson azokban a nagy horderejű kérdésekben, amelyekkel közösségünknek szembe kell nézni az elkövetkező években. Mindenkit buzdítani szeretnénk a hozzászólásokra, az összegyűlő anyagok véleményezésére, és az új felvetések megfogalmazására. Hisszük, hogy egyesült erővel esélyünk van arra, hogy ezeket az elképzeléseket a politikai elit tagjaival is megismertessük, végső soron pedig átültessük a gyakorlatba. Minél erősebbek vagyunk együtt, annál erősebb a közösségi érdekvédelem is!

Megszólított közönségünk nem exkluzív. Az új weboldallal szeretnénk a Kerekasztal üzenetét közérthető formában eljuttatni a szélesebb nyilvánossághoz. Minden vélemény értékes, a problémák megfogalmazásához és megértéséhez nem kell különösebb aktivitás. Annál inkább a megoldásukhoz – és azt akarjuk, hogy aki a problémákat felveti, szembesüljön azzal, mit tehet saját maga is annak megoldásáért.

Végül, de nem utolsósorban arra szeretnénk kérni mindenkit, aki fontosnak találja egy egységes, szlovákiai magyar érdekvédelmi civil szervezet működését, és tetszik neki, amit itt talál, hogy juttassa el a Kerekasztal üzenetét ismerőseihez. Ossza meg azokat, beszéljen róla az utcán és a közösségi portálokon. Próbáljon bekapcsolódni a véleményalkotásba. Csakis így nőheti ki magát a kerekasztal.org egy olyan oldallá, amelyre az egész közösség büszke lehet.

Tokár Géza

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.